Natalben Gravid

magen med hjärta

Som blivande mamma behöver du extra näring, i synnerhet Folsyra, Järn, Jod, D-vitamin och Omega-3.

Dessa näringsämnen finns naturligt i kosten, men under graviditeten kan det vara svårt att få i sig hela dagsbehovet via måltiderna. Många blivande mammor i Sverige har brist på ett eller flera viktiga näringsämnen.1–3  Brist på folsyra kan öka risken att föda ett barn med neuralrörsdefekt, exempelvis ryggmärgsbråck.

Natalben Gravid är en näringskapsel som är särskilt anpassad för dig som är eller planerar att bli gravid. Natalben Gravid innehåller Aktiv folsyra, JärnJodD-vitaminOmega-3 och ytterligare 14 vitaminer och mineraler som du kan behöva inför och under din graviditet.

KÖP NATALBEN GRAVID


 

våg

Du och ditt barn behöver Aktiv Folsyra

Folsyra är en nödvändig byggsten i kroppens alla celler. Särskilt stort är behovet hos din växande bebis. Alla blivande mammor rekommenderas extra folsyra när man är eller planerar att bli gravid. För att folsyran skall ha den effekt som behövs för att minska risken för ryggmärgsbråck krävs det att den omvandlas till aktiv form. Upp till 15 % av befolkningen har på grund av en genetisk defekt en nedsatt förmåga att fullständigt omvandla folsyran. Dessa personer är ofta omedvetna om att de inte kan omvandla folsyran korrekt och löper därmed större risk för folsyrabrist.

Natalben Gravid är en näringskapsel med direkt Aktiv Folsyra  som lätt tas upp av kroppenNatalben Gravid kan därför hjälpa blivande mammor att tillgodogöra sig folsyran fullt ut.

 


 


FOLSYRA5

Folsyra är nödvändigt för cellernas ämnesomsättning och bildning av röda blodkroppar. Brist på folsyra kan öka risken att föda ett barn med neuralrörsdefekt, exempelvis ryggmärgsbråck. Folsyrabrist kan också ge förhöjda homocysteinnivåer, vilket är förknippat med såväl ökad risk för missfall samt kardiovaskulära och neurologiska sjukdomar.

Livsmedelsverket rekommenderar därför alla kvinnor som planerar eller är gravida ett tillskott av folsyra på 400 µg per dag8

Natalben Gravid innehåller 400 µginnehåll


OMEGA-36

Omega-3 behövs för en normal utveckling av fostrets hjärna, syn och finmotorik. Gravida kvinnor rekommenderas att äta fisk som innehåller omega-3 2-3 gånger i veckan men studier visar att gravida äter för lite fisk och att det finns en rädsla för miljögifter som skadar barnet.8

Natalben Gravid innehåller 145 mg DHA 


JÄRN7

Järn är nödvändigt för bildning av röda blodkroppar och hemoglobin samt utvecklingen av hjärna, muskler, magtarmkanal och immunsystem. Under graviditeten ökar plasmavolymen vilket leder till utspädningseffekt av bland annat HB.

Järnbristanemi kan under graviditeten orsaka kognitiva eller beteendestörningar hos fostret.

Natalben Gravid innehåller 30 mg


D-VITAMIN6

D-vitamin behövs för att reglera kalciumbalansen i skelett och tänder. Det är även nödvändigt för fostrets skelettutveckling och tillväxt samt nervsystemets, lungornas och immunförsvarets utveckling.

Brist på D-vitamin ger minskad förmåga till normal uppbyggnad av skelett, nervsystem, lungor och immunsystem hos fostret.

Natalben Gravid innehåller 15 µg


JOD7

Jod är nödvändigt för att upprätthålla moderns och fostrets sköldkörtelfunktion. Det behövs även för utvecklingen av fostrets mentala funktioner, tillväxt och hörsel.

Jodbrist har sätts i samband med spontana aborter, låg födelsevikt, hörselnedsättning och medfödda missbildningar.

Natalben Gravid innehåller 175 µg                                                                                                                                    


Att tänka på vid användning av Natalben Gravid

  • Den rekommenderade dagsdosen bör inte överskridas.
  • Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.
  • Natalben Gravid innehåller fiskolja.
  • Ladda ned Natalben patientinformation här!

 

 

Referenser: 1. Lundqvist A. Doktorsavhandling 2016. Umu.diva-portal.org. 2. Wesström J. Läkartidningen 2015; 112: DCYC. 3. Granfors M, et al. Acta Obstet Gynecol Scand 2015; 94(11): 1168-74. 4. van der Put NM, et al. Exp Biol Med (Maywood) 2001; 226 (4): 243-70. 5. Fosterskador och kromosomavvikelser 2014 – Birth defects 2014. Artikelnummer 2016-34.www.socialstyrelsen.se. 6. Råd om bra mat för gravida – handling förmödrahälsovården, Livsmedelsverket maj 2012. 7. Näringsämnen vid graviditet och amning. Vetenskapligt underlag inför revideringen av Livsmedelsverkets kostråd för gravida och ammande. Rapport 26, 2008. www.livsmedelsverket.se 8. Bra livsmedel under graviditet-baserat på NNR 2012 Livsmedelsverket